Sidste weekend i oktober deltog jeg i en stor international 3 dages hundekongres, ClickerExpo 2016. Det var første gang, jeg deltog, men bestemt ikke sidste. Det var 3 intensive dage med deltagelse af flere hundrede engagerede  hundeejere og dyretrænere, primært inde for hundeverdenen, og et spændende program med nogle af de mest anerkendte adfærdstrænere og dyrepsykologer der findes. Det var en blanding af foredrag om læringsteori og praktiske "LeaningLabs", hvor der var lejlighed for at arbejde praktisk med nogle af de deltagende hunde sammen med de dygtige trænere. Især var jeg vildt begejstret for Kathy Sdao. Hendes amerikanske titel er er "Associate Certified Applied Animal Behaviorist" og hun var simpelthen en fremragende underviser og afsindigt kompetent og med erfaring med mange års træning af delfiner og andre store havpattedyr udover træning af hunde. 
Jeg kom hjem med dejligt legetøj til hundene, videoer med hundetræning og flere bøger om hundetræning, hvoraf jeg er specielt begejstret for Kathy Sdao's : Plenty in Life is Free, som så fint falder i tråd med det,  jeg selv tænker om hundetræning, herunder at hunden ikke behøver at gøre sig fortjent til alting, herunder vores kærlighed til dem, samt at vi ikke behøver at se os selv  som "alpha'en" i den flok, som hunden er en del af, men at det giver meget mere mening at se os som kærlige "forældre" for hunden i stedet for.

Med hensyn til træning her i "Hund & Klikker" starter jeg hold op igen i starten af marts, når vi igen får lidt lys, da der er tale om udendørshold.  Der bliver både et hvalpehold og et familiehundehold, hvor vi på begge hold kommer til at se på de kompetencer vores familiehunde gerne skal lære, for at kunne leve nogle gode liv sammen med os mennesker.
Indtil da er der selvfølgelig stadig mulighed for enetimer.

Der har været enormt mange hvalpehold slået op rundt omkring her i foråret og pga manglende tilmeldinger har jeg valgt at aflyse holdet i maj og istedet starte op efter sommerferien med første teoriaften onsdag den 27. juli og herefter hvalpetræning de følgende 6 onsdage. Samtidig får jeg så mere tid til træningen af egne hunde, ikke mindst sportræning med min yngste.

Det er ikke uden sommerfugle i maven, at jeg starter min lille hundeskole her på Stevns. Foreberedelserne har været adskillige år undervejs. Vi har fået indhegnet en ca 8000 km2 stor græsmark med vildthegn og indkøbt en havetraktor til at slå græsset. Jeg har bestået hele 2 uddannelser i hundetræning. Først Canis klikkertræneruddannelse i 2014 og siden H&T hundeinstruktøruddannelse her i 2016. Begge uddannelser bygger på klikkertræning og passede som fod i hose sammen. Herudover har jeg taget et utal af kurser hos dygtige instruktører og sammen med min egen erfaring i at undervise mennesker, føler jeg mig nu rustet og klar til at starte undervisning op. I første gang med et hvalpehold og siden med et blandet lydighedshold for familiehunden. Herudover glæder jeg mig også til at afholde enetimer - noget jeg selv har haft stor glæde af gennem de sidste år.

Så tilbage er blot at sige velkommen til Hund & Klikker.